Albania Latvia
Arabia Liettua
Bengali Malaiji
Bosnia Norja
Bulgaria Portugali
Dari Punjabi
Englanti UK Puola
Englanti Am. Ranska
Englanti Irlanti Ruotsi
Englanti Austr. Saksa
Espanja EU Serbia
Espanja Lat. Am. Slovakia
Farsi Slovenia
Hindi Somali
Heprea Suomi
Hollanti Thai
Indonesia Tanska
Italia Tsekki
Islanti Turkki
Japani Ukraina
Kiina Unkari
Korea Urdu
Kreikka Venäjä
Kroatia Viro
Kurdi  
   

Mikä ihmeen spiikki?

Niitä kuulee mainoksissa, esittelyvideoissa, tv- ja radio-ohjelmissa, multimediassa, koulutusohjelmissa, puhelintiedotteissa, opasteissa, ja vaikka missä muualla. Spiikki on äänitettyä puhetta, joka voi toimia joko sellaisenaan tai osana muuta äänikokonaisuutta. Speak it Oy on erikoistunut pelkkiin spiikkeihin, muut äänet ja musiikit ansaitsevat omat osaajansa.

Kuka on spiikkeri?

Spiikkeri tai spiikkaaja on erikoistunut tekemään spiikkejä, eli äänittämään omalla äänellään asiakkaan tarvitsemia tarinoita. Alalla on paljon näyttelijöitä, joiden koulutus ja kokemus antaa spiikkauksiin erinomaiset valmiudet, mutta on myös paljon spiikkereitä, joiden tausta on aivan erilainen. Monet ovat muusikkoja, mikä on sikäli loogista, että spiikkeri oikeastaan kehittää tekstille toimivan "melodian" reaaliaikaisesti, jotta se saadaan kuulostamaan aiheeseen ja lopputuotantoon sopivalta. Oli spiikkerin tausta mikä hyvänsä, oikea spiikkeri on ennen kaikkea kokenut. Hän tietää, miten edessä oleva teksti saadaan toimimaan ja hän myös osaa ottaa vastaan ohjausta.

Miten tilaan spiikkejä?


Voit ensin käydä sivustolla näkyvää valikoimaa läpi ja valikoida mieleisesi äänet tai ottaa heti yhteyttä mieluiten sähköpostilla, koska se jää aina talteen. Kerro mihin käyttötarkoitukseen ja millä kielellä tarvitset spiikkiä, tekstin sanamäärä ja mahdollisesti löytämäsi suosikkiäänet, niin saat meiltä hinta-arvion tai tarjouksen.

Kuinka nopea on toimitusaika?

Toimitusaika riippuu aina valitun spiikkerin työtilanteesta ja tarvitsemasi spiikin pituudesta. Siksi varmistamme toimitusajan tapauskohtaisesti. Lupaamme valmiin spiikin normaalisti noin viikossa, mutta yleensä sen saa nopeammin. Pitkät tarinat vievät enemmän aikaa ja vaativat enemmän sovittamista spiikkerin aikatauluun.

Mitä spiikki maksaa ja mistä löytyy hinnasto?

Lähtökohta on se, että jokainen spiikkeri hinnoittelee itse itsensä. Hintaan vaikuttaa paitsi työn vaatima ajallinen panostus, myös se missä ja kuinka laajasti spiikkiä esitetään. Firman pikkujouluihin tehty uuden toimitusjohtajan esittely maksaa siksi todennäköisesti vähemmän kuin spiikki kansainvälisen brändin maailmanlaajuiseen mainoskampanjaan. Siksi hinnoittelu tapahtuu aina tapauskohtaisesti asiakkaamme antamien tietojen perusteella.

Mitä on jatkokäyttö?

Ellei muuta ole sovittu, spiikki myydään aina yhteen tuotantoon ja käyttöoikeus vuodeksi kerrallaan valmiin spiikin toimituspäivästä. Kun vuosi on kulunut ja ko. tuotannon käyttöä halutaan jatkaa, tai jos samaa spiikkiä halutaan käyttää uudessa tuotannossa, on kyseessä jatkokäyttö, josta veloitamme 50% alkuperäisen spiikin hinnasta.

Kuinka valmiit spiikit toimitetaan?

Asiakkaamme saa haluamaansa sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa olevalla latauslinkillä tiedostot voi ladata itselleen. Tarvittaessa voimme toimittaa tiedostot myös asiakkaan antamaan ftp-osoitteeseen. Spiikit toimitetaan halutussa formaatissa (yleensä wav-tiedostoina) ja ns. raakana, eli ilman suurempia prosessointeja, jotta lopulliseen miksaukseen olisi riittävä säätövara.

Entä jos spiikissä on virheitä?

Jos me teemme virheen, se korjataan veloituksetta ja mahdollisimman nopeasti. Jos puolestaan asiakkaan tekstissä on virheitä ja spiikki on sen vuoksi virheellinen, veloitamme korjauksista tapauskohtaisesti korjausten vaatimien toimenpiteitten perusteella.

Entä jos spiikki on jo valmis, mutta päätämme muuttaa tekstiä?

Tähän pätee sama kuin virheiden korjauksiin. Jos tekstiä muutetaan, kun spiikki on jo tehty, veloitamme uusista spiikeistä tapauskohtaisesti erikseen.

Jos keksit lisää kysyttävää


Ota sumeilematta yhteyttä, niin me keksimme lisää vastauksia!

Ja lopuksi...

Speak it Oy:n toimitusehdot löytyvät täältä. 
  Lähetä sähköpostia: voice ät speakit.fi
Tai soita: 040 730 0210

 
  Jos löydät mielestäsi sopivan äänen, mutta haluaisit kuulla häneltä lisää demoja, se onnistuu useimmissa tapauksissa. Ilmoita spiikkerin kieli ja demon kohdalla oleva tunniste, niin toimitamme lisädemot sähköpostitse.

Muista: Jos sivustolla olevilta listoilta ei tunnu löytyvän sopivaa ääntä, voimme ehkä siitä huolimatta auttaa. Kaikki spiikkaajat eivät ole esillä tällä sivustolla ja valikoimamme myös kasvaa jatkuvasti. Lisäksi voimme tarvittaessa etsiä aivan uusia, toiveittesi mukaisia ääniä.


 
   
Speak it Oy
Itäinen Rantakatu 70 A
20810 Turku
voice ät speakit piste fi
Puh: 040 730 0210
Y-tunnus: 2126208-5
Toimitusehdot
Tietosuoja- ja rekisteriseloste
   
Kaikki sivustolla oleva ääni-, kuva- ja tekstimateriaali on tekijänoikeuslain suojamaa.
Ääninäytteitten kopiointi julkaisutarkoituksiin tai muihin tallenteisiin on kielletty.
© Speak it Oy